Καλό Πάσχα!

Αγαπητοί Ροταριανοί συνάδελφοι και φίλοι,

Το Πάσχα, η πιο σημαντική γιορτή της Χριστιανοσύνης, πλησιάζει και με αυτή την αφορμή καλό είναι να θυμηθούμε όλοι ξανά, τι σημαίνουν αυτές οι Άγιες μέρες που διανύουμε.

Ετυμολογικά η λέξη Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Πέσαχ (Peshah ή Pasah) που σημαίνει πέρασμα, διάβαση. Στο Εβραϊκό Πάσχα γιορτάζεται η απελευθέρωση των Εβραίων από τους Αιγυπτίους με τη διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας προς τη γη της επαγγελίας και την ελευθερία τους.

Έτσι και το δικό μας Χριστιανικό Πάσχα συμβολίζει το πέρασμα από την αιχμαλωσία του θανάτου στην ελευθερία της ζωής, από το σκοτάδι στο φώς, τη νίκη της ζωής επί του θανάτου με την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.


Ο Υιός του Θεού υπέφερε, βίωσε την ταπείνωση και βασανίστηκε για να οδηγηθεί στο Σταυρό του μαρτυρίου. Τα Πάθη Του συμβολίζουν τα πάθη της ανθρώπινης καθημερινότητας, καθώς πάντοτε θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές στη ζωή, που θα μας κάνουν να λυγίζουμε, όμως με το δικό Του παράδειγμα, μας δίδαξε πως να βρίσκουμε το σθένος να συνεχίζουμε την πορεία μας, βγαίνοντας πιο δυνατοί από όποια αντιξοότητα και να βρεθούμε αντιμέτωποι.

Η “Ανάσταση¨  άλλωστε βρίσκεται ως έννοια σε πολλές θρησκευτικές και μη παραδόσεις κι αυτό διότι ο άνθρωπος είχε και έχει την ανάγκη να ερμηνεύσει την ίδια τη ζωή. Τοποθετώντας λοιπόν την Ανάσταση του Κυρίου στην άνοιξη συμβολίζεται η ψυχική αναγέννηση της ανθρωπότητας μέσα από την Ανάστασή Του, όπως η φύση αντίστοιχα την ίδια στιγμή περνάει από το μουντό τοπίο του χειμώνα στο μεταμορφωμένο πια όλο ελπίδα ανοιξιάτικο φως.

Η θυσία του Θεανθρώπου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης, καθώς ο Χριστός θυσιάστηκε για τη δική μας σωτηρία. Είναι η γιορτή που ξεκινάει με την αγωνία και τον πόνο των Παθών για να περάσει στην ηρεμία και την ελπίδα που φέρνει μαζί της η Ανάσταση.

Μπορεί ο τελευταίος χρόνος να φαίνεται γκρίζος με την πανδημία στη ζωή μας, καθώς πολλοί άνθρωποι βίωσαν την απώλεια αγαπημένων προσώπων, στερήθηκαν την οικογένεια και τους φίλους τους, την εργασία και την καθημερινότητά τους, ένοιωσαν μοναξιά, θλίψη και πόνο και ίσως έχασαν και το δρόμο τους ή αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από δύσβατα μονοπάτια για να τον βρουν ξανά. Ας μην ξεχνάμε όμως να δίνουμε την αγάπη μας και να καλλιεργούμε την ελπίδα μέσα μας, γιατί σε τέτοιους καιρούς το έχουμε περισσότερο ανάγκη όλοι.

Με την ελπίδα το Άγιο Φως να φωτίσει τις ψυχές όλων μας, γεμίζοντας τις καρδιές μας αγάπη,

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!Συμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved