ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΡΟΤΑΡΑΚΤ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΜΙΛΩΝ ΡΟΤΑΡΑΚΤ ΤΗΣ 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

rotaractΠαρούσα κατάσταση

Η πανδημία του COVID-19, οδήγησε στην αναθεώρηση της καθημερινότητας και τον επαναπροσδιορισμό των δραστηριοτήτων μας. Άλλαξε κάθε πτυχή της ζωής μας: πώς ζούμε και αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας, πώς δουλεύουμε και επικοινωνούμε, πώς κινούμαστε και ταξιδεύουμε.

Η πρόταση μας

Αυτή η απότομη αλλαγή, όμως, μας έδωσε και το κίνητρο να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Για αυτό ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών προτείνει να συγκεντρωθούν χρήματα - για την υποστήριξη του προγράμματος End Polio Now -, μέσω των online αγορών.

Οι online αγορές έχουν αναδειχθεί στον ασφαλέστερο τρόπο παραλαβής προϊόντων κάθε είδους, για αυτό και οι περισσότεροι στρέφονται στο διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Μάλιστα, η έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) δείχνει ότι σε σχέση με πέρυσι έχει υπερδιπλασιαστεί η συστηματική τάση αγορών από ηλεκτρονικά καταστήματα γενικά (από το 21% των χρηστών διαδικτύου που είχε κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά το τελευταίο δεκαήμερο το 2019) σε 50% τον Αύγουστο 20201.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουμε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να μεταμορφώσουμε την ικανοποίηση των αγορών σε προσφορά ενός σπουδαίου σκοπού. Σε αυτήν την λογική, οι επιχειρήσεις μελών Ροταριανών Ομίλων θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τη στρατηγική πωλήσεών τους έτσι ώστε ένα ποσοστό από την τιμή των προϊόντων ή/ και της συσκευασίας να δίνεται για το σκοπό του προγράμματος. Η εταιρεία DPAM, λόγου χάρη, διαθέτει το 5% των εσόδων από την πώληση συσκευασίας δώρου, καλύπτοντας τις ανάγκες ρούχων των Παιδικών Χωριών SOS2. Συνδυαστικά, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε profile στο YouBeHero.com, που να αναφέρει το σκοπό μας και να γνωστοποιήσουμε ότι θα συγκεντρώνεται ένα ποσοστό από την αγορά του προϊόντος που επιθυμούμε, χωρίς επιπλέον χρέωση3.

Ως Ροταράκτορες, καταληκτικά, είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε και να υλοποιήσουμε από κοινού τη δράση. Η συνεργασία και συνεισφορά θα μεταδώσουν το ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας.

1.Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.insider.gr/eidiseis/ellada/144465/pagionontai-oi-online-agores-yperdiplasies-se-shesi-me-persi και http://www.ielka.gr/

2.Περισσότερες πληροφορίες στο: www.dpam.gr/information/4528/suskeuasia-dwrou

3.Περισσότερες πληροφορίες στο: www.youbehero.com/gr/faqΣυμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved