Ο Γιατρός Εφημερίας!

Σε αγροτικές περιοχές του Νεπάλ, μπορεί να χρειάζεται ένας άνθρωπος να περπατάει μια ολόκληρη ημέρα για να πάει σε ιατρό. Αυτή η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρούς ενέπνευσε τον Prakash Paudyal, ιατρό-πνευμονολόγο στο Κατμαντού, να προσφέρει τηλε-διαβουλεύσεις ώστε να μπορεί να βοηθήσει περισσότερους ασθενείς.


"Μπορεί να υπάρχει νοσοκομείο σε μια αγροτική περιοχή, αλλά ποιος θα θεραπεύσει τον ασθενή;" αναρωτιέται, τονίζοντας την έλλειψη ιατρών βασικών ειδικοτήτων σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές. Με την υποστήριξη του Ροταριανού Ομίλου Jawalakhel, στον οποίο είναι μέλος, ο Paudyal ξεκίνησε μια ανοιχτή γραμμή παροχής δωρεάν ιατρικών συμβουλών σε άτομα που χρειάζονται βασική ιατρική φροντίδα. Έχει αποδειχθεί πολύτιμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας του Νεπάλ. «Στα πιστωμένα νοσοκομεία για τον COVID-19, οι Μ.Ε.Θ. είναι σχεδόν πλήρεις», λέει ο Paudyal. Βοήθησε επίσης στην πρόσφατη ίδρυση του Ροταριανού Ομίλου Kathmandu Health Professionals. Η σύζυγός του Kavita, που εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών του Νεπάλ, είναι η ιδρυτική Πρόεδρος του Ομίλου.

- VANESSA GLAVINSKASΣυμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved