Skip to main content

Εκσυγχρονισμός του Ομίλου

Ροταριανοί συνάδελφοι και φίλοι, μια νέα ροταριανή περίοδος (2020-2021) ξεκίνησε. Μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και αδυναμία μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Ο Όμιλος μας φυσικά πειθαρχεί στις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων και στα μέτρα προστασίας που υιοθετούνται. Ταυτόχρονα όμως προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ένα ευέλικτο προγραμματισμό, ώστε να υλοποιήσουμε τους σκοπούς του Ομίλου.

Παράλληλα όμως το Δ.Σ. του Ομίλου, σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί ο Όμιλος, προωθεί θεσμικές αλλαγές. Αλλαγές που θα κληθούν τα μέλη να εγκρίνουν στη προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου Γενική Συνέλευση. Η βασικότερη θεσμική αλλαγή αφορά την μείωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. από δεκαπέντε (15) μέλη που είναι σήμερα σε εννέα (9). Αυτή η αλλαγή θα προσφέρει μια νέα δυναμική, ευελιξία και αποτελεσματικότητα στο έργο του. Άλλωστε ο ενεργός αριθμός των μελών δεν συνάδει με ένα πολυμελές Δ.Σ.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του Ομίλου, εκτός από τις προωθούμενες θεσμικές αλλαγές, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την δημόσια εικόνα του Ομίλου. Το πρώτο βήμα ήταν την προηγούμενη περίοδο η δημιουργία ομάδας στο Facebook που αριθμεί σήμερα 429 μέλη και συνεχώς αυξάνονται. Ακολούθησε τον Αύγουστο του 2020 το Instagram (@rcathinai) και η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού μας δελτίου σε περιοδικό με το όνομα ROTΑRYMAG, λαμβάνοντας τον μοναδικό αριθμό ISSN που χαρακτηρίζει παγκόσμια την εγκυρότητα ενός περιοδικού. Ήδη έχετε λάβει τα δύο πρώτα τεύχη του ανανεωμένου περιοδικού μας. Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί, ανανεωμένη και η ηλεκτρονική σελίδα του Ομίλου.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο, τη διαφορά θα την κάνει η ΣΥΜΕΤΟΧΗ. Όσες πρωτοβουλίες και να πάρει το Δ.Σ., αν τα μέλη δεν αγκαλιάσουν το Όμιλο, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα προσδοκώμενα. Σας καλούμε με την ενεργή στήριξη σας στις πρωτοβουλίες του Ομίλου, την αβεβαιότητα να την μετατρέψουμε σε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, προσανατολισμένο στις αρχές της παγκόσμιας οργάνωσης που εκπροσωπούμε!

 

Tigis ipografi v01 01