Κατασκευή Πολεμικών Πλοίων

"Μπορούμε να συνεισφέρουμε στην κατασκευή πολεμικών πλοίων!"

Συνένετυξη του: ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, Καθηγητού Ναυτικής & Θαλάσσιας Υδροδυναμικής, Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων-Μηχανικών Ε.Μ.Π., Προέδρου ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

«Υπάρχει έντονη κινητικότητα σχετικά με τη προστασία του περιβάλλοντος.  Τον περιορισμό εκπομπών καυσαερίων από τα πλοία, η οποία τάση εκδηλώνεται μέσα από τον ΙΜΟ, αλλά και μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου αναμένεται να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο δραστηριοποίησης της ναυτιλίας», επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, ο κ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) και Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Το ΕΛ.Ι.Ν.Τ. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε πριν από 50 περίπου χρόνια, το 1972, και σκοπό έχει να προάγει την ναυτική τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή έχει περίπου 600 μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της ναυτιλίας. Διοργανώνει ημερίδες, συνέδρια, με σκοπό να ενημερώνει τα μέλη του για τις νέες τεχνολογίες. Διοργανώνει και το μεγάλο ετήσιο συνέδριο όπου φέτος διεξήχθη διαδικτυακά, με θέμα τις τεχνολογικές μεταβολές στη ναυτιλία.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΑΘΗΝΑ: Η πόλη που ξεπέρασε τον εαυτό της

Εμφυτεύοντας μια νέα ιδέα σε ένα αρχαίο έδαφος
Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Απόσπασμα απο τον αναμνηστικό Τόμο «Η Ζωή και Στιγμές του James και Lillian Davidson στο Διεθνές Ρόταρυ»
Μετάφραση: Ροτ. Δημητρίου Ε. Μέξη

Συνέχεια ανάγνωσης

Αγία Σοφία - Ανοικτή Επιστολή στο Δ.Σ. του Διεθνούς Ρόταρυ

Παγκόσμιο σύμβολο ιστορίας, μνημείο ενότητας και συνύπαρξης πολιτισμών και θρησκειών υπήρξε η Αγία Σοφία. Για 85 ολόκληρα χρόνια, από την 1η Φεβρουαρίου 1935, λειτούργησε ως μουσείο και από τις 6 Δεκεμβρίου 1985 ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Χαρακτήρα που βάρβαρα αποφάσισε να της αφαιρέσει με διάταγμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 10 Ιουλίου 2020.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ροτ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Ο Γρηγόρης Γρηγορόπουλος (στο μέσον) μαζί με τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. του ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Ο Προπρόεδρος του Ομίλου μας και Προδιοικητής της 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ. (2015-16)  Ροτ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) για την διετία 2020-2022, μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ινστιτούτου.

Συνέχεια ανάγνωσηςΣυμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved