Η υποστήριξη του περιβάλλοντος είναι ο νέος τομέας δράσης του Ρόταρυ

Οι διαχειριστές του Ροταριανού Ιδρύματος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ρόταρυ έχουν εγκρίνει ομόφωνα την προσθήκη ενός νέου τομέα δράσης: την υποστήριξη του περιβάλλοντος. Περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολλάρια μέσω παγκόσμιων χρηματοδοτήσεων του Ροταριανού Ιδρύματος έχουν διατεθεί σε έργα που σχετίζονται με το περιβάλλον τα τελευταία πέντε χρόνια. Η δημιουργία μιας ξεχωριστής περιοχής δράσης για την υποστήριξη του περιβάλλοντος θα δώσει στα μέλη του Ρόταρυ ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να επιφέρουν θετικές αλλαγές στον κόσμο και να αυξήσουν τον θετικό αντίκτυπό μας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ Mark Maloney λέει ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του σε όλο τον κόσμο συναντήθηκε με πολλούς Ροταριανούς και Ροταράκτορς που υποστήριξαν το περιβάλλον, ώστε να αποτελέσει τομέα δράσης. «Πιστεύω ακράδαντα ότι τα προγράμματα μας στο Ροταριανό Ίδρυμα έχουν πλέον πολύτιμη προστιθέμενη διάσταση στις προσπάθειές μας», λέει ο Maloney.

Ο Πρόεδρος των Θεματοφυλάκων του Ροταριανού Ιδρύματος Gary C.K. Huang λέει ότι με τον παγκόσμιο πληθυσμό να προσεγγίζει περίπου τα οκτώ δισεκατομμύρια, η προστασία του περιβάλλοντος είναι όλο και πιο σημαντική. «Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε τους συλλογικούς μας πόρους για να επενδύσουμε με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία του περιβάλλοντός μας», λέει ο Huang. «Είμαστε κατάλληλοι να αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία επειδή είμαστε μια παγκόσμια ομάδα με ποικίλες ικανότητες, ικανή στην επίλυση προβλημάτων».

Το 1990-91, ο Πρόεδρος του Δ.Ρ. Paulo V.C. Costa είχε ως ένα από τα πρωταρχικούς σκοπούς του και την φροντίδα του περιβάλλοντος, δημιουργώντας την υποεπιτροπή Preserve Planet Earth, η οποία εξέτασε τρόπους με τους οποίους οι Όμιλοι μπορούσαν να αναλάβουν περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. «Επιτέλους προσεγγίσαμε το όραμά του», λέει ο τ.Πρόεδρος του Δ.Ρ. Ian H.S. Η Riseley, Πρόεδρος της ειδικής ομάδας για τα περιβαλλοντικά θέματα, η οποία υπερασπίστηκε τον νέο τομέα δράσης. «Ως δια βίου περιβαλλοντολόγος, χαίρομαι που η μεγάλη οργάνωσή μας αναγνώρισε ότι το περιβάλλον είναι κατάλληλος προορισμός για τα προγράμματά μας», λέει ο Riseley. «Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή στην ιστορία του Ρόταρυ».

Η υποστήριξη του περιβάλλοντος γίνεται ο έβδομος τομέας δράσης του Ρόταρυ, κατηγορίες δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών που υποστηρίζονται από παγκόσμιες επιχορηγήσεις. Οι λοιποί τομείς αφορούν στην εδραίωση της ειρήνης και στην πρόληψη συγκρούσεων, την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, την παροχή πόσιμου νερού και την βελτίωση της υγιεινής, την φροντίδα μητέρας και παιδιού, την βασική εκπαίδευση και αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού, καθώς και την κοινοτική οικονομική ανάπτυξη.

Οι αιτήσεις επιχορήγησης για έργα θα γίνουν αποδεκτές από την 1η Ιουλίου 2021. Θα επιδιωχθούν δωρεές και δεσμεύσεις από Ροταριανούς και άλλους για την παροχή παγκόσμιας επιχορήγησης για τον νέο τομέα δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νέο αυτό τομέα θα ανακοινωθούν σύντομα.Συμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved