Το πρώτο μέσω τηλεδιάσκεψης

Παγκόσμιο Συνέδριο του Ρόταρυ εμπνέει τα μέλη να καινοτομούν και να παραμένουν συνδεδεμένα

Το πρώτο εικονικό συνέδριο του Ρόταρυ προσέλκυσε περισσότερους από 60.000 εγεγραμμένους Ροταριανούς και 175.000 θεατές κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου προγράμματος. Η ισχυρή συμμετοχή δείχνει ότι τα μέλη του Ρόταρυ βρίσκουν τρόπους για να βιώσουν την συναδέλφωση και τη διασκέδαση, βασικά συστατικά του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου του Ρόταρυ, απέναντι στην πανδημία του COVID-19 που εξανάγκασε το Ρόταρυ να ακυρώσει το δια ζώσης παγκόσμιο συνέδριο, που είχε προγραμματισθεί να γίνει στην  Χονολουλού της Χαβάης, Η.Π.Α., αυτή την χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ (2019-20) Mark Daniel Maloney αναγνώρισε ότι η ακύρωση του συνεδρίου στη Χονολουλού ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά είπε ότι εμπνεύστηκε από το πώς τα μέλη σε όλο τον κόσμο παρέμειναν συνδεδεμένοι, προσαρμοσμένοι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες τους και βοήθησαν όσους είχαν ανάγκη κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ο Maloney είπε ότι οι ασυνήθιστοι καιροί ανάγκασαν το Ρόταρυ να προσαρμοστεί και να αναζητήσει διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης του Ρόταρυ. «Τώρα βιώνουμε σε πραγματικό χρόνο πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούμε νέες εμπειρίες στον Όμιλο», είπε. Όλοι έχουμε μια καλύτερη κατανόηση της ανάπτυξης του Ρόταρυ επεκτείνοντας την προσέγγισή μας πέρα ​​από τακτικές συναντήσεις. Αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι το περιβάλλον είναι όλο και πιο σημαντική αιτία για τα μέλη του Ρόταρυ, αμέσως μετά το συνέδριο, το Ρόταρυ ανακοίνωσε ότι είχε υιοθετήσει την υποστήριξη του περιβάλλοντος ως έναν από τους τομείς δράσης του.

Πρόσθεσε ότι, στην αρχή της θητείας του πριν από ένα χρόνο, το Ρόταρυ προωθούσε τη σημασία της αύξησης της ικανότητάς μας να προσαρμόσουμε, έναν από τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του Ρόταρυ, γνωστός ως Σχέδιο Δράσης. «Βάζουμε αυτό το σχέδιο σε δράση από  ανάγκη», είπε ο Maloney. «Όλοι έχουμε καλύτερη κατανόηση της ανάπτυξης του Ρόταρυ επεκτείνοντας την προσέγγισή μας πέρα ​​από τις τακτικές συναντήσεις».

Εκτός από τον Maloney, αρκετοί ηγέτες και εκπρόσωποι οργανώσεων-εταίρων μίλησαν για το πώς όλοι μας ευρισκόμεθα κοντά για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον μέσω της πανδημίας. Σε μια διαδικτυακή παρουσίαση, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres ανέφερε ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αποδυναμώνουν τις κοινωνίες μας.

«Οι προσπάθειές σας [του Ρόταρυ] έχουν κάνει σημαντική διαφορά - στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, στην ενίσχυση των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, στην ανακούφιση από δυσκολίες των ευάλωτων πληθυσμών και στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου, πιο υγιούς και πιο ειρηνικού κόσμου», δήλωσε ο Gutteres.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της παγκόσμιας υγείας συζήτησε επίσης πώς η υποδομή που χρησιμοποιεί το Ρόταρυ και οι συνεργάτες του για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας βοήθησε τις κοινότητες να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του COVID-19.

Ο Δρ. Christopher Elias, Πρόεδρος του Τμήματος Παγκόσμιας Ανάπτυξης του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, δήλωσε ότι η προσπάθεια εξάλειψης της πολιομυελίτιδας έχει απίστευτα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων εργαστηριακών δοκιμών και παρακολούθησης, καθώς και εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

«Σε όλες σχεδόν  τις χώρες όπου η πρωτοβουλία για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας είναι ενεργή, πάνω από 50 χώρες, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία έχουν αφιερωθεί στην αντιμετώπιση του COVID-19», δήλωσε ο Elias. «Ο κόσμος ωφελείται, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες όπου αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες περιπτώσεις πολιομυελίτιδας. Επωφελούμεθα πολύ από την υποδομή που έχει δημιουργήσει η πρωτοβουλία πολιομυελίτιδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Στο πάνελ ήταν επίσης η Henrietta H. Fore, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF, η Rebecca Martin, διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. και ο Δρ. Bruce Aylward, ανώτερος σύμβουλος του γενικού διευθυντού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η τιμηθείσα με το Βραβείο Emmy τηλεοπτική δημοσιογράφος Alisha Davis, παρουσίασε ένα βίντεο, δημιουργία Ροταριανών απ’ όλο τον κόσμο, με τις δράσεις κατά του COVID-19 στις κοινότητές τους. Επίσης, η ίδια πήρε συνέντευξη από μέλη σχετικά με το πώς προσαρμόζονται στη συνάντηση στο διαδίκτυο. Ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ Holger Knaack, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία την 1η Ιουλίου, δήλωσε ότι οι Όμιλοι πρέπει να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται και να καινοτομούν σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές.

«Η ανταπόκριση και η προσαρμογή δημιουργεί πολλές νέες ευκαιρίες για εμάς, να καινοτομούμε και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας», δήλωσε ο Knaack. «Ας αδράξουμε αυτή τη στιγμή και να την εκτιμήσουμε  για το Ρόταρυ ώστε να αξιοποιήσουμε αυτά που μάθαμε, να αγκαλιάσουμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, να αγκαλιάσουμε νέα πρόσωπα, να βρούμε νέους και καλύτερους τρόπους να λάμψουμε και να έχουμε συνεχιζόμενο θετικό αντίκτυπο στον κόσμο".

Οι διαδικτυακές συνεδρίες κάλυψαν θέματα όπως  η προσέλκυση μελών, εκδηλώσεις για το περιβάλλον, ανάπτυξη του Ρόταρυ με νέους τύπους Ομίλων, χρησιμοποιώντας ψηφιακές τάσεις καθώς και άλλα θέματα.

Η ψυχαγωγία περιελάμβανε ειδικές παραστάσεις από το αυστραλιανό κουαρτέτο pop-opera ARIA και τον βιρτουόζο Jake Shimabukuro από την Χαβάη.

Περισσότερα από 5.000 άτομα συμμετείχαν στο Rotary's Walking Challenge, με πάνω από 800 πεζοπόρους να φτάνουν τα 50.000 σκαλοπάτια. Οι τρεις πρώτοι συμμετέχοντες κέρδισαν αντίστοιχα δωρεάν εγγραφή (για 2 άτομα)  στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ρόταρυ για το 2021 που έχει προγραμματισθεί να γίνει στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.

Οι  δωρεές προς το Ροταριανό Ίδρυμα μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 63% κατά τη διάρκεια του ψηφιακού συνεδρίου.Συμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved