Η ετήσια έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Ρ. Ροτ. John Hewko

Το COVID-19 έχει αναποδογυρίσει τον κόσμο μας και μας επηρέασε όλους με διαφορετικούς τρόπους, αλλά είμαστε ακόμη ενωμένοι, ακόμα συνδεδεμένοι και καθοδηγoύμενοι από ένα Σχέδιο Δράσης που επικεντρώνεται στην εργασία μας και μας προετοιμάζει για ένα ισχυρότερο μέλλον. Το Ρόταρυ προσαρμόστηκε γρήγορα στις δύσκολες αυτές ημέρες, με τα μέλη να βρίσκουν νέους τρόπους για να ανταποκριθούν σε αυτήν την πανδημία μέσω συνδέσεων, δράσης και υπηρεσιών.

Το 2019-20, το Ρόταρυ ολοκλήρωσε την 115η χρονιά λειτουργίας του - μια απόδειξη της διαρκούς δύναμης του μοναδικού μοντέλου υπηρεσιών και ηγεσίας μας. Για να καθοδηγήσουμε το μέλλον μας και να βασισθούμε στην κληρονομιά μας, ξεκινήσαμε το Σχέδιο Δράσης του Ρόταρυ, μια στρατηγική για την εκπλήρωση του κοινού οράματός μας για την οργάνωσή μας.

Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει τη ζωή και τις κοινότητές μας, αλλά, μαζί, προσαρμοζόμεθα και βρίσκουμε λύσεις για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι και να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από τον κορωνοϊό. Είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζουμε τις τέσσερις προτεραιότητες του σχεδίου δράσης μας: αύξηση του θετικού αντίκτυπου, επέκταση της προσέγγισής μας, ενίσχυση της συμμετοχής και αύξηση της ικανότητάς μας να προσαρμοζόμαστε.

Παράλληλα, ενώ οι Ροταριανοί Όμιλοι συνεχίζουν να συνδέονται με τα μέλη και τις κοινότητές τους, το προσωπικό του Διεθνούς Ρόταρυ παραμένει προσηλωμένο στην υποστήριξη Ροταριανών, Ροταράκτορς, Ομίλων και Περιφέρειων. Από την παροχή πόρων, έτσι ώστε οι Όμιλοι να μπορούν να λειτουργούν μέχρι να κάνουν προσωπικές συνδέσεις για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους Ομίλων και Περιφερειών, η ενασχόληση με τα μέλη μας εξακολουθεί να αποτελεί την πρωταρχική μας προτεραιότητα.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια Ροταριανοί σε 36.000 Ροταριανούς Ομίλους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μαζί με πάνω από 200.000 Ροταράκτορς σε περισσότερους από 10.000 Ομίλους Ροταράκτ.

Αυξήστε τον αντίκτυπό μας

Μέσα από την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στον αγώνα για τον τερματισμό της πολιομυελίτιδας και την επέκταση των προγραμμάτων επιχορηγήσεων και των προσπαθειών συγκέντρωσης χρημάτων, το Ρόταρυ συνεχίζει να κάνει τη διαφορά στον κόσμο. Ωστόσο, για να αυξήσουμε τον αντίκτυπό μας, πρέπει να δημιουργήσουμε συστήματα για τον εντοπισμό και τη μέτρηση των αποτελεσμάτων μας, να μάθουμε από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας και να οικοδομήσουμε τις συνεργασίες μας.

Αποτίμηση αξίας στον
παγκόσμιο αντίκτυπο του Ρόταρυ

Ποια είναι η πραγματική αξία του έργου του Ρόταρυ; Οι προσπάθειές μας ήταν ιστορικά δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, αλλά δύο κορυφαία ιδρύματα μας βοήθησαν να αρχίσουμε να παίρνουμε απαντήσεις:

 • Το Κέντρο Μελετών της Κοινωνίας Πολιτών Johns Hopkins υπολόγισε ότι τα μέλη του Ρόταρυ εργάσθηκαν εθελοντικά σχεδόν 47 εκατομμύρια ώρες σε ένα τυπικό ροταριανό έτος. Εάν οι κοινότητες έπρεπε να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που παρέχει το Ρόταρυ, το ποσό αυτό θα μεταφραζόταν σε 850 εκατομμύρια δολλάρια.
 • Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υπολόγισε ότι οι Ροταριανοί Όμιλοι συνεισέφεραν 1,15 δισεκατομμύρια δολλάρια μετρητοίς σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες στις τοπικές τους κοινότητες το 2018. Αυτό είναι επιπλέον των εισφορών που έγιναν προς το Ροταριανό Ίδρυμα. Χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία μέτρησης, το Ρόταρυ μπορεί να κατανοήσει τα θετικά και αρνητικά σημεία και να αρχίσει να ποσοτικοποιεί και να μεγιστοποιεί τον ευρύτερο αντίκτυπο των προσπαθειών μας.

Το Ροταριανό Ίδρυμα
ως εργαλείο αλλαγής

Ο αριθμός των Ροταριανών και των Ομίλων που συνεισφέρουν στο Ροταριανό Ίδρυμα αυξήθηκε αυτή τη χρονιά, παρέχοντας περισσότερη υποστήριξη στους τομείς δράσης μας, συμπεριλαμβανομένων της εξάλειψης της πολιομυελίτιδας και της αντιμετώπισης δυσκολιών από φυσικές καταστροφές. Επανασχεδιάσαμε τη σελίδα Rotary Direct για να διευκολύνουμε τους δωρητές να εγγραφούν για επαναλαμβανόμενες δωρεές. Μέχρι και τον Απρίλιο, έχουμε συγκεντρώσει 336 εκατομμύρια δολλάρια. Εάν οι συνεισφορές τους τελευταίους μήνες του Ροταριανού έτους είναι τόσο ισχυρές όσο τα προηγούμενα χρόνια, θα επιτύχουμε τον στόχο συγκέντρωσης χρημάτων ύψους 400 εκατομμυρίων δολλαρίων. Αυτή τη χρονιά ανανεώσαμε τη μακροχρόνια συνεργασία συγκέντρωσης κεφαλαίων με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο ενισχύει με 150 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας. Το Ρόταρυ στοχεύει στην συγκέντρωση 50 εκατομμυρίων δολλαρίων ετησίως για το PolioPlus τα επόμενα τρία χρόνια, με κάθε δολλάριο να διπλασιάζεται με από το Ίδρυμα Gates.

Επιδιώκοντας το ωφέλιμο μέσω των ροταριανών επιχορηγήσεων

Ευέλικτα και καινοτόμα προγράμματα επιχορήγησης έχουν ωθήσει σε μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τα μέλη να βοηθήσουν τις κοινότητες. Οι συνολικές δαπάνες επιχορηγήσεων έφθασαν στο υψηλό σημείο των εποχών, με 1.344 επιδοτήσεις να εγκρίνονται αυτό το ροταριανό έτος, συνολικού ύψους άνω των 104 εκατομμυρίων δολλαρίων (από 1ης Ιουνίου). Από το 2013 που ξεκινήσαμε το παγκόσμιο πρόγραμμα επιχορηγήσεων, ο αριθμός των εγκεκριμένων συνολικών επιχορηγήσεων αυξήθηκε περισσότερο από 55%, ενώ το μέσο συνολικό ποσό επιχορήγησης αυξήθηκε κατά 42%. Ανταποκρινόμενο στην πανδημία του COVID-19, το Ροταριανό Ίδρυμα ενίσχυσε με 3 εκατομμύρια δολλάρια το Ταμείο Αντιμετώπισης Καταστροφών. Και, με πρόσθετες συνεισφορές από τους δωρητές μας, μέχρι την 1η Ιουνίου, 207 Περιφέρειες έχουν λάβει χρηματοδότηση άνω των 5,1 εκατομμυρίων δολλαρίων για την παροχή κρίσιμης βοήθειας σε κοινότητες που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Εισαγάγαμε επίσης προγράμματα κλιμακούμενων επιχορηγήσεων - μια μορφή επιχορήγησης έως 2 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως. Κάθε επιχορήγηση θα υποστηρίζει ένα έργο μεγάλης κλίμακας, διάρκειας τριών έως πέντε ετών, που ωφελεί έναν μεγάλο πληθυσμό σε μια σημαντική γεωγραφική περιοχή. Τα προγράμματα κλιμακούμενων επιχορηγήσεων ευθυγραμμίζονται με τουλάχιστον έναν από τους τομείς δράσης του Ρόταρυ και απαιτούν βιώσιμη, τεκμηριωμένη δράση και μετρήσιμα αποτελέσματα για τον αντίκτυπο.

 • 58,8 εκατ. δολλάρια σε επιχορηγήσεις πρόληψης και θεραπείας ασθενειών
 • 11,7 εκατ. δολλάρια σε επιχορηγήσεις οικονομικής κοινοτικής ανάπτυξης.
 • 15,4 εκατομμύρια δολλάρια σε επιχορηγήσεις στο τομέα ύδρευσης και υγιεινής.
 • 8,9 εκατομμύρια δολλάρια σε επιχορηγήσεις στο τομέα υγείας μητέρας και παιδιού
 • 7 εκατομμύρια δολλάρια σε επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού
 • 2,6 εκατομμύρια δολλάρια σε επιχορηγήσεις για τον τομέα ειρήνης και πρόληψης συγκρούσεων.

(Στοιχεία μέχρι και την 1η Ιουνίου 2020)

Επενδύοντας στην εκπαίδευση

για την ειρήνη

Περισσότεροι από 1.350 υπότροφοι της ειρήνης έχουν αποφοιτήσει από τα Κέντρα Ειρήνης του Ρόταρυ από το 2002, αποκτώντας μεταπτυχιακά ή επαγγελματικά πιστοποιητικά στον τομέα της ειρήνης και ανάπτυξης. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για επαγγελματίες που είναι εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για τις υποκείμενες αιτίες των συγκρούσεων στην υποσαχάρια Αφρική, το Ρόταρυ ανακοίνωσε την ίδρυση του πρώτου Ροταριανού Κέντρου Ειρήνης στην Αφρική, το οποίο λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Makerere στην Καμπάλα της Ουγκάντα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το 2021 και βασίζονται στην περιφερειακή εμπειρογνωμοσύνη και τις εμπειρίες των ανθρώπων που πλήττονται από συγκρούσεις.

 • 1.350 απόφοιτοι των Ροταριανών Κέντρων Ειρήνης από το 2002
 • Κατατέθηκαν 660 κατάλληλες αιτήσεις το 2019-20

Η δύναμη στις συνεργασίες μας

Η προσπάθεια για την ειρήνη είναι ένα βασικό στοιχείο κάθε έργου που αναλαμβάνουν οι Ροταριανοί και αυτή τη χρονιά, με τον συνεργάτη μας το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης (IEP), ξεκινήσαμε το Ροταριανό Πρόγραμμα Ενεργοποίησης Θετικής Ειρήνης. Εκπαιδεύουμε τους οικοδόμους της ειρήνης και αναπτύσσουμε ένα δίκτυο 150 κέντρων σε έξι περιοχές για να υποστηρίξουμε τους Ροταριανούς στην οικοδόμηση μόνιμης ειρήνης στις κοινότητές τους. Η δεκαετής συνεργασία μας για παροχή πόσιμου και καθαρού νερού και την υγιεινή (WASH) με την USAID αποτελεί ένα άλλο παράδειγμα των θετικών επιπτώσεών μας στις κοινότητες. Οι εθελοντές του Ροταριανού Ομίλου συνδυάζουν δεξιότητες επιχειρηματικής διαχείρισης και εφαρμογής έργου με την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη της USAID για τη βελτίωση του νερού και της υγιεινής στην Γκάνα και την Ουγκάντα. Οι άμεσοι δικαιούχοι αυτής της συνεργασίας είναι  160.000 κάτοικοι στη Γκάνα που έχουν πλέον καθαρό νερό και πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της μακροπρόθεσμης αυτής συνεργασίας μας είναι ότι μπορούμε να αναλύσουμε δεδομένα έργων πλέον των 10 ετών για να μάθουμε τι λειτούργησε σωστά και τι όχι, ώστε τα μελλοντικά έργα να έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Παρόλο που κάθε συνεργασία είναι σημαντική για το Ρόταρυ, μία από τις πιο αποτελεσματικές συνεργασίες μας εξακολουθεί να είναι η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εξάλειψης Πολιομυελίτιδας (GPEI). Η πολιομυελίτιδα κάποτε άφηνε παράλυτα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, αλλά χάρη στις ακούραστες προσπάθειες του Ρόταρυ και των συνεργατών μας GPEI, των κυβερνήσεων και χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, μόνο δύο χώρες συνεχίζουν να αναφέρουν κρούσματα μετάδοσης του ιού. Η Νιγηρία ολοκλήρωσε μια τριετία χωρίς αναφορά κρούσματος, που σημαίνει ότι ολόκληρη η αφρικανική περιοχή θα μπορούσε σύντομα να πιστοποιηθεί ως απηλλαγμένη από τον ιό. Εφαρμόζουμε νέες στρατηγικές για την αντιμετώπιση των υπολοίπων προκλήσεων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όπου παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων το 2019 λόγω κακής ποιότητας της εκστρατείας ανοσοποίησης, της ανασφάλειας, της μετακίνησης πληθυσμών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, της μη αποδοχής του εμβολιασμού. Μαζί με τους συνεργάτες μας, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες και τις προκλήσεις μας, ώστε να μπορούμε να αναζητούμε και να διερευνούμε νέους τρόπους για να προχωρήσουμε.

Το δίκτυο  εξάλειψης της πολιομυελίτιδας στην αντιμετώπιση του COVID-19

Μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί να προσαρμοστούμε. Στη μέση της πανδημίας του COVID-19, η υποδομή αντιμετώπισης πολιομυελίτιδας, που οι Ροταριανοί βοήθησαν να δημιουργηθεί,  χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει και να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το GPEI, με τους χιλιάδες εθελοντές και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και με ένα εκτεταμένο δίκτυο εργαστηρίων και παρακολούθησης, παρέχει τώρα τους κρίσιμους πόρους που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τις χώρες στην προετοιμασία και την αντιμετώπιση του COVID-19.

Αναπτύξτε την προσέγγισή μας

Το Ρόταρυ φέρνει σε επαφή άτομα που χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους, τις δεξιότητές τους και τις διασυνδέσεις τους για να επιλύσουν προβλήματα και να επηρεάσουν την αλλαγή. Και μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα όταν οι άνθρωποι μας γνωρίσουν και ενωθούν μαζί μας.

Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας

Η ετήσια εκδήλωση του Ρόταρυ για την ευαισθητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, παρουσίασε ρεκόρ συμμετοχής το 2019:

 • Περισσότεροι από 4.000 Όμιλοι και 479 Περιφέρειες πραγματοποίησαν πλέον των 5.900 εκδηλώσεων σε 136 χώρες.
 • Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας αυτής της χρονιάς αναγνώρισε τους ήρωες στον τομέα αυτό, επισημαίνοντας τις προσπάθειες των Ροταριανών σε χώρες όπου η πολιομυελίτιδα είναι ενδημική ή είχε πρόσφατο αντίκτυπο. Το πρόγραμμα μεταδόθηκε στα κανάλια κοινωνικών μέσων του Ρόταρυ, με περισσότερες από 177.000 προβολές σε εννέα γλώσσες. Το συνολικό περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας προσέγγισε 13,49 εκατομμύρια άτομα.
 • Το Ρόταρυ συγκέντρωσε περισσότερα από 415.000 δολλάρια σε διαδικτυακές συνεισφορές στο PolioPlus, ξεπερνώντας τον στόχο συγκέντρωσης χρημάτων ύψους 250.000 δολλαρίων.
 • Πετύχαμε 4,8 εκατομμύρια αφοσιώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τέσσερις φορές περισσότερο από τον στόχο μας για 1,1 εκατομμύρια.
 • Περίπου 1.160 ειδησειογραφικές καλύψεις ανέφεραν το Ρόταρυ και την Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας χάρη στις προσπάθειες του Ρόταρυ και των μελών του. Μέσα από αυτές τις προσπάθειες, περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για το Ρόταρυ και την παγκόσμια δράσης μας. Πιο πρόσφατα, το Ρόταρυ έχει αξιοποιήσει όλα τα μέσα του για να ενημερώνει τακτικά σχετικά με το πώς ανταποκρίνεται απέναντι στην πανδημία. Η αύξηση των προβολών, των κλικ και των απαντήσεων δείχνει ότι οι πληροφορίες μας είναι καλές.

Βελτιώστε την αφοσίωση των συμμετεχόντων

Πολλές εθελοντικές οργανώσεις προσφέρουν συναδέλφωση, οπότε είναι σημαντικό για το Ρόταρυ να προσφέρει μια ξεχωριστή, μοναδική εμπειρία. Εμείς στη Γραμματεία συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους για να καλύψουμε τις ανάγκες των μελών μας και να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία συναδέλφωσης.

Διατηρώντας τα μέλη δεσμευμένα

Ο ιός COVID-19 άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι Ροταριανοί Όμιλοι συναντιούνται και λειτουργούν. Ενώ πολλοί μετακίνησαν τις συναντήσεις τους στο Διαδίκτυο και βρήκαν άλλους τρόπους να παραμείνουν αφοσιωμένοι, ορισμένοι μπορεί να μην έχουν κάνει τη μετάβαση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στα μέλη να αισθάνονται αποσυνδεδεμένα από το Ρόταρυ κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας για την υγεία. Το προσωπικό του Ρόταρυ και αξιωματούχοι συνεργάζονται ώστε να προσφέρουν υποστήριξη και να μοιράζονται πόρους που βοηθούν τα μέλη των Ομίλων να επανασυνδεθούν.

Προνόμια μέλους

Το Ρόταρυ δημιούργησε μια νέα συμμαχία με την Toastmasters International, μια μη κερδοσκοπική, εκπαιδευτική οργάνωση που βοηθά άτομα στον τρόπο επικοινωνίας, ομιλίας και ηγεσίας.  Αυτή η συμμαχία παρέχει νέες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και νέες συνδέσεις με Ροταριανούς και Ροταράκτορς μέσω συνεργασίας με τοπικούς συλλόγους Toastmasters. Η Toastmasters αναπτύσσει επίσης μια σειρά μαθημάτων επικοινωνίας και ηγεσίας για τους Ροταριανούς και τους Ροταράκτορς.

Τα μέλη του Ρόταρυ λαμβάνουν εκπτώσεις σε μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Rotary Global Rewards. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα προσφέρει τώρα έκπτωση 20% στις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης Zoom, τις οποίες τα μέλη εκμεταλλεύονται για να φιλοξενήσουν εικονικές συναντήσεις και να συνδεθούν μεταξύ τους.

Μια νέα εποχή για το Ροταράκτ

Το Νομοθετικό Συμβούλιο του 2019 όρισε το Ροταράκτ ως τύπο μέλους του Ρόταρυ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την κατάργηση του ανώτατου ορίου ηλικίας, επιτρέποντας στους Ομίλους την ευελιξία να διατηρούν μέλη ηλικίας άνω των 30 ετών. Ένας Όμιλος Ροταράκτ μπορεί επίσης να ιδρυθεί με ή χωρίς χορηγό, να υποστηρίξει άλλον Όμιλο Ροταράκτ και να συν-χορηγεί έναν Όμιλο Ιντεράκτ. Αυτές οι αλλαγές δημιουργούν μεγαλύτερη ευελιξία για τους Ομίλους Ροταράκτ να σχεδιάσουν μια εμπειρία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους. Οι Ροταράκτορς μπορούν να μείνουν στην οικογένεια Ρόταρυ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρέχοντας μεγαλύτερη ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα Ροταριανό Όμιλο όταν είναι έτοιμοι.

 • 200.030 Ροταράκτορς
 • 10.544 Όμιλοι Ροταράκτ

(Δεδομένα έως την 1η Ιουνίου 2020)

Αυξήστε την ικανότητά
μας να προσαρμόζουμε

Ως δίκτυο επιχειρηματικών και κοινοτικών ηγετών , τα μέλη του Ρόταρυ κατανοούν τη σημασία της καινοτομίας και της ευελιξίας για να προχωρήσουν σε μεταβαλλόμενους καιρούς. Πρόσφατα, δείξαμε την ικανότητά μας να προσαρμόζουμε και να υπηρετούμε καθώς η πανδημία του COVID-19 ανάγκασε την ακύρωση πολλών προσωπικών ροταριανών συναντήσεων και εκδηλώσεων, μεταξύ αυτών και του Παγκοσμίου Συνεδρίου 2020. Τα μέλη μας, ωστόσο, βρήκαν νέους τρόπους να παραμείνουν αφοσιωμένοι, να συνδεθούν μεταξύ τους και να εξυπηρετήσουν τις κοινότητές τους, ακόμη και ενώ παραμένουν σε απόσταση.

Διαδικτυακή σύνδεση

Πολλές συναντήσεις Ομίλων πραγματοποιούνται τώρα διαδικτυακά, και ορισμένοι προσκαλούν ακόμη και  ομιλητές, όπως εμπειρογνώμονες υγείας και οικονομικούς συμβούλους, να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως. Μερικοί από αυτούς τους καλεσμένους περιλαμβάνουν μέλη των Rotary Action Groups, τα οποία μοιράζονται την εμπειρία τους με τους συναδέλφους Ροταριανούς και Ροταράκτορς. Οι Όμιλοι και οι Περιφέρειες μαθαίνουν για τις βέλτιστες πρακτικές για την εκτέλεση των έργων εξυπηρέτησης, ενώ προσαρμόζονται στις διαδικασίες φυσικής απόστασης. Οι Ροταριανές συναδελφώσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ένωση της οικογένειας του Ρόταρυ μέσω κοινών ασχολιών, ενδιαφερόντων και επαγγελμάτων. Οι συναδελφώσεις συνδέονται επίσης διαδικτυακά για προσφέρουν διάφορες εμπειρίες και ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των δύσκολων αυτών περιόδων, όπως παρουσίαση ψηφιακών συναυλιών,  συμβουλές άσκησης στο σπίτι και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων όπως φωτογραφία. Λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για διαδικτυακές συναντήσεις, το Rotary Learning Center δημιούργησε ένα νέο θέμα, το Meeting Online, όπου τα μέλη μπορούν να μοιράζονται τους δικούς τους πόρους και τις βέλτιστες πρακτικές. Το Κέντρο Εκμάθησης προσφέρει επίσης περισσότερα από 600 μαθήματα σε 20 γλώσσες.

Το προσωπικό του Ρόταρυ προσαρμόζεται και εξυπηρετεί - από το σπίτι

Πρακτικά σε μια νύχτα, το προσωπικό του Ρόταρυ σε όλο τον κόσμο άλλαξε από το να εργάζεται σε ένα περιβάλλον γραφείου στο να εργάζεται στο σπίτι του και το έπραξε άψογα. Αυτό δεν ήταν μικρό επίτευγμα, αλλά το προσωπικό μας, όπως και τα μέλη μας, είναι έτοιμα να προσαρμοστούν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις. Το προσωπικό του Ρόταρυ είναι αφοσιωμένο στην εξυπηρέτηση και υποστήριξη των μελών μας.

Ένα νέο είδος Συνεδρίου

Τον Μάρτιο, δυστυχώς ανακοινώσαμε την ακύρωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου 2020 λόγω του COVID-19. Γρήγορα όμως, επικεντρωθήκαμε στη οργάνωση ενός διαδικτυακού συνεδρίου. Σε λιγότερο από τρεις μήνες, το προσωπικό του Ρόταρυ οργάνωσε ένα διαδικτυακό συνέδριο - το πρώτο του είδους του για το Ρόταρυ.

Πιλοτική νέα εμπειρία

Πολλά μέλη της κοινότητας που μοιράζονται τα ιδανικά μας - συμπεριλαμβανομένων νεότερων επαγγελματιών - αναζητούν ευκαιρίες για συνεργασία και εξυπηρέτηση, αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι ή ικανοί να συμμετάσχουν σε έναν Όμιλο. Πώς μπορούμε να επεκτείνουμε την προσέγγιση και να φέρουμε νέα άτομα στο Ρόταρυ ; Αναπτύσσοντας τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το Ρόταρυ εκτός του παραδοσιακού μοντέλου Ομίλου. Το Ρόταρυ δοκιμάζει πιλοτικά μια νέα διαδικτυακή κοινότητα στο Σικάγο του Ιλλινόις και στο Χιούστον του Τέξας, Η.Π.Α., που ονομάζεται Connect, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να συναντηθούν για να συζητήσουν την επαγγελματική ανάπτυξη και θέματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες. Θα υπάρξουν διαδικτυακές και προσωπικές εκδηλώσεις και προσωπικά δίκτυα, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ταιριάξουν με έναν σύμβουλο. Μέσω του Connect, οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν πρόσβαση και να μοιράζονται εμπειρίες και γνώσεις επαγγελματικής σταδιοδρομίας και κοινοτικής προσφοράς και να βρουν τρόπους να εμπλακούν σε τοπικές εθελοντικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των ροταριανών δραστηριοτήτων.

Το Connect είναι ένας καινοτόμος τρόπος παρουσίασης των αξιών και του οράματος του Ρόταρυ σε νέους συμμετέχοντες και μία από τις πρώτες προσπάθειές μας να εισαγάγουμε νέους δρόμους στην οργάνωσή μας. Παρ’όλο που το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά στο Σικάγο και στο Χιούστον, εξετάζουμε πώς μπορούμε να επεκταθούμε σε άλλες περιοχές. Για να επωφεληθούν από τους νέους τρόπους με τους οποίους συνεισφέρουν οι άνθρωποι, το Ρόταρυ δοκιμάζει επίσης ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει σε μέλη, συμμετέχοντες και δωρητές να συγκεντρώσουν χρήματα για το Ροταριανό Ίδρυμα με εορτασμό προσωπικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, όπως γενέθλια, γάμοι κ.λπ. Αυτοί οι διαδικτυακοί έρανοι κοινωνικών δικτύων είναι ένας άλλος τρόπος για να προωθηθούν ευρύτερα οι σκοποί του Ρόταρυ. Ελπίζουμε να αρχίσουμε να προσφέρουμε αυτήν τη δυνατότητα σε περιορισμένο κοινό κατά τη διάρκεια του ροταριανού έτους 2020-21.

Νέα προγράμματα όπως αυτά δείχνουν πώς το Ρόταρυ συνεχίζει να συνδέει κοινότητες και να προσαρμόζεται στα τρέχοντα γεγονότα. Μια δύσκολη χρονιά μπορεί να βρεθεί μπροστά, αλλά κανείς δεν είναι πιο εξοπλισμένος για να βρει λύσεις που κάνουν τη διαφορά από τους ανθρώπους δράσης του Ρόταρυ.Συμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

 • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
 • 210 3311 729
 • 210 3311 865
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved