Άνθρωποι της δράσης σε όλο τον κόσμο

Ηνωμένες Πολιτείες

Από τη δεκαετία του 1930, ο Ροταριανός Όμιλος Kutztown, Pennsylvania Η.Π.Α., υποστηρίζει τον τοπικό γεωργικό τομέα με μια ετήσια εορτή. Στις 19 Φεβρουαρίου, 160 άτομα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα Grange της πόλης για το ετήσια Δείπνο Αγροτών, μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, με αναψυκτικά και ντόπια φαγητά όπως γαλοπούλα, ζαμπόν, καρότα, μπιζέλια, πατάτες, "και πάντα ένα επιδόρπιο, πίτα a la mode" λέει ο Bob Hobaugh, εψηφισμένος Διοικητής της 7430 Περιφέρειας και διοργανωτής της εκδήλωσης από το 1995. «Εορτάζουμε με όλους τους ντόπιους γεωργούς», λέει ο Hobaugh, συμπεριλαμβανομένων μαθητών γυμνασίου που ενδιαφέρονται να γίνουν η επόμενη γενιά αγροτών. Στην Πενσυλβάνια, η γεωργία αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πολιτειακής οικονομίας.

Βενεζουέλα

Όταν ο Miguel Saviroff άκουσε για ένα πρόγραμμα ελέγχου των παρασίτων που αναπτύσσονται από ασθένειες στη πατρίδα του την Βενεζουέλα, έπεισε τον Όμιλό του, τον Ροταριανό Όμιλο Somerset, Pennsylvania Η.Π.Α., να φιλοξενήσει τον Ροτ. Isis Mejias του Rotary E-Club Houston, Η.Π.Α. και τον Ροτ. Alberto Paniz Mondolfi του Ροταριανού Ομίλου Barquisimeto Valle Del Turbio, Βενεζουέλα. Οι Ροταριανοί του Ομίλου Somerset συγκέντρωσαν περίπου 3.000 δολλάρια για το Incubadora Venezolana de la Ciencia (Venezuelan Science Incubator, ή VSI), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ασχολείται με την έρευνα για μολυσματικές ασθένειες. Η VSI χρησιμοποίησε τα χρήματα και τη δωρεά αντιπαρασιτικών φαρμάκων του Ομίλου Somerset για αποστολή στη La Pica της Βενεζουέλας, όπου τα παιδιά έλαβαν το φάρμακο τον Φεβρουάριο.

Γερμανία

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Helmut Falter ήταν απογοητευμένος με την χαμηλή βαθμολογία Γερμανών μαθητών δημοτικού σε βασικά μαθήματα, όπως αριθμητική,  ανάγνωση και επιστήμες. Ο Falter, μέλος του Ροταριανού Ομίλου Aachen-Frankenburg και επί μακρόν επικεφαλής της αλυσίδας του οικογενειακού εκδοτικού οίκου, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Το 2004, οι Falter και Monika Schröder, δάσκαλοι δημοτικού σχολείου, παρουσίασαν το Lesen Lernen - Leben Lernen ή "Μάθετε να διαβάζετε - Μάθετε να ζείτε." Για τη βελτίωση της κατανόησης της ανάγνωσης, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής προσφέρθηκαν βιβλία σε μαθητές ηλικίας 6 έως 13 ετών και εγχειρίδια διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν περίπου οι μισοί από τους Ροταριανούς Ομίλους στη Γερμανία, σημειώνει ο Falter. Στις 6 Δεκεμβρίου, το εκατομμυριοστό βιβλίο της εμβληματικής προσπάθειας παραδόθηκε σε ειδική τελετή στο Aachen.

Φιλιππίνες

Λαμβάνοντας μια σελίδα από τους έγχρωμους έντυπους οδηγούς Audubon (πτηνά) και Taylor (φυτά), μια Ροταριανή Ομάδα Δράσης δημιούργησε τους δικούς της οδηγούς και συνεργάσθηκε με παρόχους βοήθειας σε περισσότερες από 30 χώρες για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με τα οφέλη από καλύτερες δίαιτες από διαθέσιμα τοπικά θρεπτικά φυτά. «Οι οδηγοί εικόνων είναι ιδανικοί για όσους έχουν χαμηλό επίπεδο αλφαβητισμού, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά», λέει η Karalyn Hingston, εκτελεστική διευθύντρια της ομάδας δράσης Food Plant Solutions.

«Το υλικό μας επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση των ανθρώπων, ιδίως των γυναικών, μέσα από την εκπαίδευση, έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια να κάνουν σωστές επιλογές σχετικά με το τι τρόφιμα πρέπει να δίδουν στα παιδιά τους, ώστε να μπορούν να μεγαλώνουν υγιή και δυνατά», λέει η Hingston. «Το έργο μας υποστηρίζεται από τη βάση δεδομένων Food Plants International που αναπτύχθηκε από τον Bruce French, έναν Αυστραλό γεωργό επιστήμονα. Αυτή η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες για πάνω από 31.000 βρώσιμα φυτά από όλες τις χώρες του κόσμου".

Ο Ροταριανός Όμιλος Hobart της Αυστραλίας και η 9830 Περιφέρεια, χρησιμοποιώντας περιφερειακές χρηματοδοτήσεις πρόσφατα συγκέντρωσαν περίπου 7.000 δολλάρια για την ομάδα δράσης για να μεταφέρει το μήνυμά της σε κατοίκους στις Φιλιππίνες με τη δημοσίευση μιας σειράς εικονογραφημένων οδηγών. Τα φυλλάδια, που επισημαίνουν 40 βρώσιμα φυτά, διανεμήθηκαν από το Ίδρυμα Muravah.

Βουλγαρία

Περισσότεροι από 400 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν σε ένα 5ήμερο αθλητικό διαγωνισμό, με την χρηματοδότηση του Ροταριανού Ομίλου  Vratza. «Πριν από εννέα χρόνια ξεκινήσαμε με την ιδέα ενός αθλητικού διαγωνισμού, ο οποίος έχει μετατραπεί σε παράδοση», λέει το μέλος του Ομίλου Ροτ. Vesko Vasilev. Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και άλλες εκδηλώσεις οργανώνονται από μέλη του Ομίλου και εποπτεύονται από επαγγελματίες διαιτητές για να αυξήσουν τα στοιχήματα. Ο Όμιλος διέθεσε περίπου 4.000 δολλάρια για να καλύψει την πιο πρόσφατη διοργάνωση, τον παρελθόντα Οκτώβριο. Ο τοπικός Όμιλος Interact βοήθησε στην διανομή νερού και απονομής των βραβείων.

- BRAD WEBBERΣυμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved