Η Δύναμη της Θέλησης!

Η επιζώσα από την πολιομυελίτιδα και αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης Márcia Menezes, μέλος του Rotary Club of Londrina-Paradesporto, Brazil ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό σε ηλικία 38 ετών!

Ήμουν 15 μηνών όταν μολύνθηκα από πολιομυελίτιδα. Όταν ήσουν βρέφος, δεν σε εμβολίαζαν εάν είχες γρίπη ή πυρετό. Κάθε φορά που υπήρχε εκστρατεία εμβολιασμού, είχα πυρετό και έτσι δεν εμβολιάστηκα. Έχω προσβληθεί από τον ιό λόγω έλλειψης πρόληψης. Για μένα, η πρόληψη, ο εμβολιασμός και η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας είναι πολύ σημαντικά. Ο ιός επηρέασε τη δεξιά πλευρά του σώματός μου, από τη μέση προς τα κάτω με περιορισμένη κίνηση στο δεξί μου πόδι. Χρησιμοποιώ αναπηρική καρέκλα και πατερίτσες.


Άρχισα να αθλούμαι σε μεγαλύτερη ηλικία. Μετά την γέννηση του γιού μου, ήμουν υπέρβαρη. Με την πάροδο του χρόνου, οι συνέπειες της πολιομυελίτιδας με δυσκόλευαν όλο και περισσότερο στο περπάτημα. Μπήκα στο Associaηγo dos Deficienteses Fνsicos de Londrina (Ένωση Αναπήρων στη Londrina) και αποφάσισα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Ξεκίνησα με το κολύμπι, και αργότερα σε αγωνίσματα στίβου, όπως τη δισκοβολία και τον ακοντισμό. Το 2005 συμμετείχα σε έναν αγώνα στο Sγo Paulo. Την επόμενη μέρα του αγώνα, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση άρσης βαρών. Εκείνη την εποχή, τα πράγματα ήταν λίγο αποδιοργανωμένα και θα μπορούσατε να εγγραφείτε σε αγώνες λίγο πριν ξεκινήσουν.  Η ομάδα μου με ενθάρρυνε και αποφάσισα να συμμετάσχω.

Όπως πολλοί άνθρωποι με σωματική αναπηρία, που επηρεάζει τα κάτω άκρα,  τα χέρια μου είναι πολύ δυνατά. Σε αυτόν τον πρώτο αγώνα άρσης βαρών κέρδισα ένα χρυσό μετάλλιο. Ερωτεύτηκα αμέσως την άρση βαρών.

Ο Ροταριανός Όμιλος στον οποίο είμαι μέλος ιδρύθηκε για να υποστηρίζει τους παραθλητές και να βελτιώνει τις συνθήκες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτος πρόεδρος. Έχω ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης. Κάνω άρση βαρών επί 12 χρόνια. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, συνήθως προπονούμαι τρεις έως τέσσερις ώρες την ημέρα, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα με βάρη.

Η ηλικία δεν έχει σημασία όταν αγαπάς αυτό που κάνεις. Αυτό είναι το μήνυμά μου όταν κάνω παρουσιάσεις σε εταιρείες και σχολεία. Ξεκίνησα στον αθλητισμό στα 32, με κολύμπι. Μετά μπήκα στην άρση βαρών στα 38. Στα 44, κέρδισα το πρώτο μου διεθνές μετάλλιο και στα 46 ήμουν παγκόσμια πρωταθλήτρια. Στα 52, είμαι ακόμα ενεργή και δεν έχω σταματήσει να μετρώ πόσους Βραζιλιάνικους τίτλους έχω κερδίσει.

 - AUREA DOS SANTOSΣυμμετοχή - Ταπεινότητα
Η μεγάλη συνεισφορά του Ρόταρυ στον κόσμο και στις τοπικές κοινότητες, αλλά και σε καθένα από εμάς που ανήκουμε σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια στηρίζεται στην συμμετοχή»

  • Απόλλωνος 9Α & Βουλής, 105 57 Αθήνα
  • 210 3311 729
  • 210 3311 865
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 Rotary.gr.com, All Rights Reserved